Украинцам предложили задекларировать теневые доходы

Согласно законопроекту, зарегистрированному в парламенте, юридические и физические лица смогут в добровольном порядке задекларировать доходы, с которых не были уплачены налоги. Государство гарантирует, что не будет инициировать уголовные и административные санкции к участникам налоговой амнистии

Вчера Верховная рада обнародовала законопроект N3590 «О легализации доходов юридических и физических лиц».

Согласно документу, в течение года юридические и физические лица—граждане Украины—смогут в добровольном порядке задекларировать доходы — деньги, ценные бумаги, движимое и недвижимое имущество, имущественные права, объекты за рубежом, с которых не были уплачены налоги. Декларация, поданная в Министерство юстиции, должна содержать информацию о субъекте легализации, перечне имущества, его местонахождении и стоимости. В течение 10 дней Минюст будет выдавать свидетельство о легализации доходов, плата за которое составит 1% от стоимости легализуемых активов. Авторы законопроекта уверены, что госбюджет получит до 3,5 миллиардов гривен, пишет «Коммерсантъ-Украина».

Согласно законопроекту, предоставленные Минюсту данные не подлежат проверке контролирующих органов. При этом субъекты освобождаются от обязательства раскрывать источники получения доходов (закон не распространяется на доходы, полученные преступным путем). Кроме того, они смогут без ограничений пользоваться и распоряжаться объектами собственности, а также правом размещать деньги в иностранных банках без получения разрешения Нацбанка. Таким образом, государство гарантирует, что против субъекта легализации не будет начато уголовное или административное преследование в рамках амнистии капиталов. Однако Минюст сможет предоставить информацию из декларации правоохранительным органам по решению Верховного суда, если против лица будет возбуждено уголовное дело, не связанное с легализацией. За другие случаи разглашения информации о легализуемых доходах должностных лиц Минюста могут лишить свободы на срок до пяти лет.

 
12 ноября 2013 г, 13:24
Виктория Торяник 
 
 
В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения

Комментарии:

  • #19 jkmuf 1 13.11.13, 12:22
     

    спасибо, посмеялась от души

  • #18 ГК 12.11.13, 23:47
     

    Гепадрил первым это сделал!!!!!!

  • #17 монах 12.11.13, 22:46
     

    Пусть Ахметов задекларирует откуда у него миллиарды долларов в нищей стране.

  • #16 супер ЖД 12.11.13, 19:54
     

    Як залізничники приховували дані про 573 тис грн., на утримання «членовозу» керівника Придніпровської залізниці.

    Ця історія мусить увійти в аннали. Аби кожен журналіст знав, що державному органу збрехати на запит – це як пальцем об рейку стукнути. І що часто єдиним шляхом досягнення істини – є лист адекватного народного депутата. Отож, власне історія.

    Почалась вона із оприлюднення «Економічною правдою» видатків «Укрзалізниці» на автопарк у 2013 році.

    Одним з рекордсменів стала Придніпровська залізниця, яка передбачила 573 тис грн. (або майже $72 тис в еквіваленті) на обслуговування автомобіля ГАЗ-31029 (1995 року випуску). Про всяк випадок ще раз гляньте на рік, а потім – на суму. Додамо лише, що зараз 18-річну «Волгу» можна придбати за 14,5 тис грн.

    Звісно, журналісти звернулись до «Укрзалізниці» за поясненнями.

    Там все пояснили. Чітко, швидко, і у повній відповідності до чинного законодавства. Звучало це так: «Витрати Придніпровської залізниці на автомобіль ГАЗ 31029 1995 року випуску заплановані у сумі 573 тис грн. у зв’язку зі значним зносом даного автомобілю, який потребує додаткових витрат на капітальний ремонт».

    Відповідь прес-служби "Укрзалізниці"

    Відповідь прес-служби "Укрзалізниці"

    Цю "Победу" зроблену з "Мерседеса" продають за $75 тисяч.

    Цю "Победу" зроблену з "Мерседеса" продають за $75 тисяч.

    Елегантність цієї відповіді демонструє такий милий факт. Днями один з українських умільців розмістив оголошення про продаж автомобілю «Победа», зробленого на базі «Мерседесу». З іномарки взято ходову, трансмісію, двигун, електроніку, салон. Від радянського динозавру – мабуть, лише корпус. І за цей унікальний витвір господар хоче $75 тис. Тобто таку саму суму, яку залізничники виділяють на ремонт старенької «Волги».

    Зрозуміло, що у нашому випадку тверезомислячі люди посміялись над поясненням залізничників про «додаткові витрати на капітальний ремонт». Бо після подібного ремонту, «УЗ» мала би не «Волгу», а яйце Фаберже на колесиках.

    Залізничними антикварами зацікавились «Центр протидії корупції» та народний депутат Леся Оробець («Батьківщина»). Оскарживши цю справу у Держфінінспекції, Міністерстві фінансів та Міністерстві інфраструктури.

    Швидше за всіх відреагували в.о. гендиректора «Укрзалізниці» Віталій Жураківський та міністр інфраструктури Володимир Козак (Мінінфраструктури щодо помилки в фінансовому плані).

    Їм довелось дезавуювати власну прес-службу, яка фантазувала на тему капремонту, і визнати, що видатки на «ГАЗ 31029 1995 року випуску становлять лише 5 тис. гривень, а не 573 тис. грн. А цифра «573» взялася внаслідок технічної помилки при використанні нового програмного забезпечення Укрзалізницею».

    Здавалося б питання вирішено? Навпаки. Маленька помилка потягнула за собою набагато більшу.

    Виявилось, що залізниця таки заплатить за утримання одного автомобілю 573 тис грн.

    "Членовоз" директора Придніпровської залізниці.

    "Членовоз" директора Придніпровської залізниці.

    Але не за стареньку «Волгу», а за цілком пристойну «Тойоту Ленд Крузер» з номером 007-65 ОО (і де вони тільки такі номери беруть?).

    Закріплено цей позашляховик за керівником «Придніпровської залізниці».

    Тобто мова йде про те, що один державний муж переміщає своє тіло на роботу на одному японському позашляховику. І ця його життєва потреба коштує українцям 573 тис грн. на рік.

    З цих грошей 136 тис грн. виділено на оплату двох водіїв з зарплатою 4 113 гривень на місяць (плюс податки).

    Ще 136 тис грн. на бензин та мастило. При цьому очевидно, що про економічність та екологію директор Придніпровської залізниці не думає. Річний пробіг для нього заплановано у розмірі 61 тис км, а це понад 160 кілометрів кожного дня з урахуванням вихідних і свят. При цьому витрати палива на 100 км становлять 21,6 л.

    Решту грошей виділено на ремонт «Ленд Крузера» (76 тис грн.), амортизацію (82 тис грн.), заміну гуми (10 тис грн.), загальновиробничі та інші витрати (143 тис грн.). Весь перелік у скані нижче.

    От цікаво, якби директору Придніпровської залізниці дали півмільйона і сказали б купити собі автомобіль для їзди на роботу, то він би взяв саме «Ленд Крузер» і їздив би на ньому по 160 кілометрів на день? Чи взяв би щось економічніше і менше гайсав би де попало? І може б йому вистачило б цих грошей не на один рік їзди на роботу?

    від Мінінфраструктури

    Юрій Ніколов, «Наші Гроші»

  • #15 супер ЖД 12.11.13, 19:49
     

    ДТГО «Південно-Західна залізниця» 14 жовтня за результатами тендерів уклало угоди з ТОВ «Інтех Компані» на будівництва виробничого корпусу в районі станції Дарниця у Києві на суму 311,00 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

    З цієї суми 39,00 млн грн. піде на підготовчі роботи та комплекс робіт по будівництву фундаментів з облаштуванням буро-ін’єкційних паль. Ще 272,00 млн грн. коштуватиме безпосередньо будівництво виробничого корпусу №3, призначеного для середнього та капітального ремонту швидкісних поїздів.

    Ремонтний корпус будуватимуть на технічній пасажирській станції Київського залізничного вузла в районі станції Дарниця, яку створили для обслуговування швидкісних міжрегіональних поїздів «Rotem» фірми «Hyundai». Окрім самого приміщення у вартість будівництва входить облаштування зовнішніх мереж і споруд водопостачання, каналізації, теплопостачання та об’єктів енергетичного господарства.

    Будівельні роботи мають звершити вже до кінця цього року, фінансують проект з власних коштів залізниці.

    Засновником київського ТОВ «Інтех компані» є донеччанин Антон Максимов. Компанія зареєстрована по просп. Повітрофлотський, 54, кв 6. В цій же квартирі зареєстровано ще кілька десятків підприємств. Фірма була заснована в 2009 під назвою «Правда комунікейшн» і спочатку займалась рекламною діяльністю.

    З 2011 року «Інтех компані» отримало будівельні підряди по станції Дарниця на 495,69 млн грн.

    Разом з тим, напередодні відставки віце-премєра-міністра інфраструктури Бориса Колеснікова у 2012 році податківці провели перевірку Південно-Західної залізниці. З’ясувалось, що «Інтех-компані» та ТОВ «Ліапроф», яка отримала на будівництво Дарницької станції підряди на 349,63 млн грн., більшу частину отриманих коштів перераховували іншим фірмам. А ці фірми не мали «ресурсів для виконання будівельно-монтажних робіт, що може вказувати на те, що роботи за договорами підряду були виконані не в повному обсязі, а державні кошти могли бути привласнені».

    Прокуратура за отриманими даними податківців у 2012 році зверталась до суду за дозволом провести позапланову перевірку Південно-Західної залізниці. Однак Печерський райсуд такого дозволу не дав.

    Директор Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин тоді зберіг свою посаду.

  • #14 супер ЖД 12.11.13, 19:48
     

    Судя по организации тендеров на железной дороге руководителей ЖД пора.....

    ДП «Одеська залізниця» 24 жовтня за результатами тендеру уклала угоди на відкриття кредитних ліній на загальну суму 200 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

    Кредити беруть строком на один рік для поповнення обігових коштів.

    Зокрема 170 млн грн. залізниця позичає у ПАТ «Альфабанк». Відкрито одинадцять кредитних ліній: дві по 30 млн грн., дві по 20 млн грн. і сім по 10 млн грн. Кошти позичають під 16% річних. Обслуговування кредитів обійдеться у 27,20 млн грн.

    Ще 30 млн грн. залізниця позичає у ПАТ «Банк «Юнісон». Три лінії по 10 млн грн. відкривають під 15,5% річних, що складе 4,65 млн грн.

    Банк «Юнісон» було створено півроку тому. За даними «Форбсу», він входить у групу Антона Клименка, брата міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Антон Клименко заявив, що не має стосунку до цього банку. Разом з тим, раніше він очолював компанію «Юнісон Груп», яка володіла страховою компанією «Юнісон-гарант». Нині страхову фірму переоформлено на «IDP Guaranty Ltd», чия назва схожа на вищевказаного акціонера банку «Юнісон».

    Згідно з даними «Вісника держзакупівель», у 2013 році регіональні залізниці взяли кредити на 6,18 млрд грн.

    http://nashigroshi.org/2013/11/11/zaliznytsya-pozychyla-200-miljoniv-u-rosiyan-i-nibyto-klymenka/

  • #13 нумизмат 12.11.13, 18:54
     

    80% населения нищие, что они будут "легализовывать"? Какие "теневые доходы"? Очередной популизм на радость "сирым и убогим". То что зарабатывается в тени это не доход, а "жизненный минимум". Нет никаких доходов на самом деле, ни теневых ни светлых. У 80% граждан Украины нет, в основном "работают на унитаз" (проедается). Ерунда, не обращайте внимание, главное чтобы не ввели как при СССР уголовной ответственности, за предпринимательство и спекуляцию. Хотя это все было даже тогда, ну не в таких масштабах естественно. Для налогов на Украине нет денег, в буквальном смысле. Только благодаря теневой экономике, есть еще хоть какая-то возможность "платить ЖКХ". Они бы давно уже что-то придумали, не хотят рубить курицу, несущую хоть какие-то яйца. Это все политиканство.

  • #12 я 12.11.13, 18:27
     

    забыли добавить "а если найду?"

  • #11 гыгы 12.11.13, 16:37
     

    вместо того, чтобы принимать подобные абсурдные законопроекты, сначала бы свое бабло из-под матрасов вывели бы в оборот. Ан-нет скоро выборы, взятки и т.д., поэтому ничего не поменяется в нашей державе!

  • #10 аху 12.11.13, 15:35
     

    когда пришел мусеев и сказал на рабочих быдло я уволился и был рад как и все работники метрополитена здох ирод а поганые "конвертчики" после выхода на пенсию не доживут сам бутылки гордо собирай

Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters