Сельсовет незаконно отдал в аренду сто гектаров земли

В Шевченковском районе предприниматель несколько лет незаконно пользовался земельным участком. Несоответствия в документах выявила прокуратура и подала в суд

Договор аренды земельного участка общей площадью почти 100 га был заключен в феврале 2002 года. Однако, как показала проверка, Безмятежненский сельский совет не имел никаких полномочий распоряжаться землей за пределами населенного пункта и заключать договор, сообщили в пресс-службе облпрокуратуры.

Договор аренды зарегистрирован не был. В Государственном реестре земель района отсутствуют правоустанавливающие документы на право пользования предпринимателем участком. Решение райгосадминистрации о предоставлении разрешения на изготовление технической документации по установлению границ земельного участка на местности тоже нет.

Прокуратура Шевченковского района подала иск в хозяйственный суд Харьковской области о признании договора аренды земли между Безмятежненским сельсоветом и предпринимателем незаключенным.

 
16 января 2013 г, 11:46
Евгения Дашкевич 
 
 
В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения

Комментарии:

  • #5 Віктор Слиш 16.01.13, 14:49
     

    Тоді нехай медіа група "Об`єктив" пише зрозуміло, а то ні суті питання, ні пояснень... З розміщеної нижче інформації стає все зрозумілим. Але у багатьох випадках просто йде переділ і захоплення землі.

  • #4 zvxxi 16.01.13, 14:10
     

    Шановні! Навіщо коментувати те, про, що ви навіть не здогадуєтеся. Коротко поясню. Дані земельні ділянки Особа використовує з 1998, або навіть з 1994 року. По 2001 рік були щорічно укладені договори оренди зем. ділянки та відповідною реєстрацією у сільській раді (повноваження с/р), на всі кадастрові номери (14 ділянок) лише 1 загльний договір. В 2008 році Особі було надано дозвіл на виготовлення тех. документації. Але органи виконавчої влади дізнавшись про те, що Особа приступила до використання зем. ділянок без правоустановчих документів, скасували вищезгаданий дозвіл. Протест прокуратури було відхилено, бо дії адміністрації цілком законні. Суд також надав перевагу адміністрації. Не зважаючи на це Особа використовує ці землі до теперішнього часу та сплачує податок приблизно 12000,00 грн. на рік. Також хочу ще допонити, що вказані землі в 2012 році були надані в оренду ТОВ на 25 років. В 2012 році дане ТОВ не обробляло дані землі, оскільки на всіх ділянках був незаконно засіяний сояшник Особи. З боку ТОВ перешкод Особі не було, але було надано Особі виключне право на збір свого врожаю та подальшого звільнення землі. Особа зібравши свій врожай, засіяв дані землі озиминою, мотивуючи що це його землі. (незрозуміло!). Згідно довідки 6-зем та оцінці землі, ТОВ сплачує оренду протягом 2012 року щомісячно 5000,00 грн. (В 5 разів більше за Особу). Також відомо, що протягом 5 останніх років Особа сіяла на даній землі виключно сояшник без будь-яких добрив (середній дохід біля 0,5 млн. грн). Тепер запитайте самі в себе: Хто або що заважало Особі зареєструвати договори оренди належним чином? Якщо не занєте скільки це коштує, зверніться до ДЗК (якщо вам та відкриють двері).

    Извините, мне кажется, что бегать и орать - всэх парэжу и всэ майо - это как минимум не модно и не в его положении.

    P.S. Работникам прокуратуры и гос. администации низкий поклон!

  • #3 Віктор Слиш 16.01.13, 12:31
     

    Прошу вибачення, Земельний Кодекс.

  • #2 Віктор Слиш 16.01.13, 12:30
     

    Треба уважно розібратись, адже новий Бюджетний Кодекс вступив у дію у 2002 році, а по старому Кодексу-це були повноваження сільських рад. Коли були подані документи(а це з статті видно,що у 2001,або раніше), ряд нормативних актів не були ще у лютому прийняті, перехідні положення різні статті вводились поетапно). Коли було прийнято рішення про оренду, можливо до вступу у дію нового Земельного Кодексу. А договір міг заключатись і у лютому. Тому прийняття рішення і заключення договору-це різні речі, які здійснюються в різний час. А стосовно безладу у земельних ресурсів-там дуже багато пропало документів і не факт, що їх не було. І для розриву договору спочатку треба відмінити рішення сільської ради, яке мабуть приймалось до введення нового Земельного Кодексу.

  • #1 НУ_НУ 16.01.13, 12:04
     

    Чел столько лет что-то выращивал, продавал, платил какие-то налоги, а прокуратура все пох..рила, теперь и чела под статью.

Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters