Кернес требует закрыть гей-клуб в Харькове


кадр из фильма "Полицейская академия"

Харьковский городской голова дал поручение закрыть некоммунальные организации, работающие во Дворце культуры Червонозаводского района

Просмотр видео

«Пора его закрыть. Во всяком случае, пусть найдут себе место там, где не коммунальная собственность», - заявил мэр Харькова Геннадий Кернес

Речь идет о гей-клубе «Драйв», который располагается в здании Дома культуры Червонозаводского района на площади Руднева. Геннадий Кернес сегодня на заседании исполкома дал поручение его закрыть. «Договор аренды закончился. Бани чтоб я там не видел. Клуба чтоб там не видел. Это помещение ДК культуры», - заявил Геннадий Кернес.

Дождитесь загрузки плеера

Загрузите Flash-плеер

 
Кернес требует закрыть гей-клуб в Харькове
 
 
28 марта 2012 г, 18:40
Маргарита Кузьмина 
 
 
В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения

Комментарии:

  • Ницше 13.07.13, 14:58
     

    Комментарий удален из-за нарушения правил

  • #78 А ндрей 31.03.12, 20:22
     

    ХАРКІВСЬКЕ ОБЛАСНЕ ВІДДІЛЕННЯ

    Всеукраїнської громадської організації «Гей-Форум України»

    Ел. пошта: frik.61@mail.ru • Інтернет-сайти: www.gay-forum.org.ua, www.lgbtUA.com

    Тел.: +380 (66) 908 44 94 •

    м. Харків, 30 березня 2012 р.

    Вих. № 01-03/12-ХВ/ГФУ

    Про позицію Харківського міського голови щодо функціонування

    гей-клубів у м. Харкові Харківському міському голові

    КЕРНЕСУ Г. А.

    Адреса:

    61200, м. Харків, пл. Конституції, 7

    ШАНОВНИЙ ГЕННАДІЮ АДОЛЬФОВИЧУ!

    28 березня 2012 р. Ви виступили на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради із заявою щодо функціонування в нашому рідному місті закладу відпочинку та дозвілля, який відвідують представники ЛГБТ-спільноти (лесбійки, геї, бісексуали, трансґендери). За Вашими словами, в «будинку культури [Червонозаводського району] є гей-клуб. Час його закрити. В будь-якому разі […] нехай знайдуть собі місце там, де не комунальна власність. […] Клубу щоб [я] там не бачив. Це приміщення будинку культури, і воно має використовуватися за призначенням».

    Ми сприймаємо цю Вашу заяву, шановний пане міський голово, як зневажливу та дискримінаційну щодо гомосексуальної спільноти Харкова, а також як таку, яка суперечить засадам державної політики в сфері культури.

    Акцентуємо на тому, що ми не маємо наміру втручатися в господарські відносини між орендодавцем (комунальним закладом «Палац культури Червонозаводського району міста Харкова») та орендатором, який утримує згаданий вище клуб «Драйв». Наш діалог із Вами стосується тональності Вашої заяви та її значення та наслідків у контексті громадянської рівноправності ЛГБТ.

    Ми маємо обґрунтовані побоювання з приводу того, що Ваша жорстка заява може спровокувати з боку правоохоронних органів брутальні силові дії щодо закриття чи перешкоджанню законній діяльності закладів відпочинку та дозвілля для ЛГБТ-спільноти. Зі свого боку, ми виступаємо за розв’язання всіх можливих конфліктних ситуацій у правовому полі та мирним способом.

    Інформуємо, що 12 січня 2011 р. в нашій державі набрав чинності новий Закон «Про культуру», який замінив собою морально застарілі Основи законодавства про культуру 1992 р. Симптоматично, що до нового Закону «Про культуру» увійшла прогресивна норма, згідно з якою «з метою […] створення умов для їх [громадян] дозвілля органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування [...] сприяють створенню недержавних закладів культури, клубів [...] за інтересами та провадженню ними діяльності» (ст. 18 зазначеного Закону).

    Такі «недержавні заклади культури» та «клуби за інтересами» можуть створюватися для задоволення найрізноманітніших потреб громадян відповідно до їхніх зацікавлень, зокрема — для задоволення комунікаційних і культурних потреб осіб, які належать до ЛГБТ-спільноти. Виходячи з цього, розташування гей-клубу в приміщенні комунального будинку культури не тільки не суперечить, але й повністю відповідає чинному законодавству України у сфері культури.

    Користуючись нагодою, хочемо проінформувати, що, за офіційними оцінками, затвердженими буквально три дні тому, 27 березня 2012 р., нашою Обласною радою з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, на Харківщині налічується 15,6 тис. чоловіків, які практикують одностатевий секс, тобто геїв та бісексуалів (у віці від 15 до 49 років), зокрема по самому м. Харкову — 10,4 тис.

    У нашому місті працює низка організацій, які опікуються наданням соціальних послуг цій соціально уразливій групі населення, орієнтуючись на відповідний державний стандарт, затверджений спільним наказом Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України від 13 вересня 2010 р. № 3123/275/770.

    Ми сприйняли Вашу заяву, шановний Геннадію Адольфовичу, як таку, що характеризується нетолерантністю до харківської гей-спільноти. У цьому контексті Ваші слова суперечать урядовому курсу на протидію проявам нетолерантності. Нагадаємо, що уряд Миколи Яновича Азарова ще 2010 року включив до Державної програми економічного і соціального розвитку України завдання щодо «підвищення ефективності державної підтримки вразливих верств населення», адже, як зазначається в цій програмі, «на сучасному етапі» в Україні має місце «криза толерантності» (пункт 1.1 частини III).

    Наостанок, шановний пане міський голово, дозвольте звернути Вашу увагу на позицію нашого Президента з питань, про які йдеться. Так, 25 лютого 2011 р. Віктор Федорович Янукович узяв участь у проекті «Розмова з країною», де в прямому ефірі зазначив: «Саме тому, що ми — різні, це не є недоліком: це наше багатство», а говорячи конкретно про наше місто, додав: «Коли я буваю в Харкові, я завжди помічаю, як там багато гарних юнаків… і дівчат». Ось серед цих, шановний Геннадію Адольфовичу, гарних юнаків та дівчат — чимало людей гомосексуальної орієнтації, які, власне, й відвідують заклади відпочинку та дозвілля для гомосексуалів.

    У контексті викладеного просимо Вас, шановний Геннадію Адольфовичу, у Вашій публічній діяльності на посаді Харківського міського голови демонструвати прихильність принципам толерантності, пріоритетності прав і свобод людини, забезпечувати належне, недискримінаційне, ставлення міської влади до представників численної місцевої ЛГБТ-спільноти, яка є органічною частиною харківської територіальної громади, а також запобігти застосуванню правоохоронними органами силових заходів щодо закладів дозвілля та відпочинку, орієнтованих на представників ЛГБТ-спільноти.

    З повагою та упевненістю

    в дальшій співпраці,

    координатор Відділення Андрій КОРОЛЕНКО

  • rhjm 30.03.12, 18:43
     

    Комментарий удален из-за нарушения правил

  • #76 Макс 2012 30.03.12, 17:37
     

    И этот человек будет говорить КАЖИСЬ)))

    чья бы корова мычала

    Скоро в другом месте бум тусить

  • Славян 30.03.12, 13:00
     

    Комментарий удален из-за нарушения правил

  • #74 Грамма Наци 30.03.12, 11:55
     

    Геи геями, может и правильно, но блин... ДК Культуры...

  • #73 Бамбр 30.03.12, 09:39
     

    Хочешь уничтожить движение? Возглавь его! (древняя мудрость)

  • #72 ли 30.03.12, 02:26
     

    нормальный клуб) это хорошо, что у них есть своё, "отдельное" место

  • #71 Ю.Т 29.03.12, 20:48
     

    Вадимм 100% !!!

  • #70 uh 29.03.12, 20:28
     

    Судя по комментариям, доброй половине комментаторов в глубоком детстве была нанесена серьезная психологическая травма, когда злой гомосек-педофил насильственно воспользовался их в то время еще невинными анальными отверстиями для удовлетворения своих низменных извращенных потребностей. И с тех самых пор эти горе-комментаторы на каждом углу обвиняют всех и вся. А если их спросить, за что они в действительности не любят геев, они либо потупят взгляд и будут тихонько хлюпать носом, либо яростно набрасываться на спрашивающего с угрозами и оскорблениями, но мы-то все понимаем, что за этим гонором и спесью прячется несчастный ребенок, помнящий, что его растлел психически нездоровый человек.

Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters