• Пт 19.04.2024
  • Харьков  +10°С
  • USD 39.6
  • EUR 42.28

В Україні внесли правки до закону про ввезення тварин з-за кордону (відео)

Общество   
В Україні внесли правки до закону про ввезення тварин з-за кордону (відео)

Влада внесла правки до закону про вивезення та ввезення тварин на територію України. Відтепер щоб перетнути з улюбленцем кордон доведеться оновлювати відповідну довідку.

Сергій Лухін працює рятувальником. Раніше допомагав людям в парі з псом Крісом. Зараз собака офіційно на пенсії, бо йому 11,5 років. Разом брали участь у міжнародних змаганнях та об’їздили пів Європи. Сергій зазначає: документи для перевезення тварини за кордон завжди збирає заздалегідь, тому поки що проблем не було.

Сергій Лухін, кінолог

Такі жорсткі правила до нашої країни в першу чергу через те, що ми не є благонадійною країною з точки зору сказу. Нам необхідно підтверджувати, що у тварини, яка їде до Євросоюзу, є щеплення. І навіть щеплення не настільки важливі, а важливо, що щеплення працюють і у собаки є антитіла до сказу.

 

На початку грудня Держпродспоживслужба опублікувала оновлений документ для мандрівників з тваринами. Українці муситимуть мати довідку не тільки на вивіз улюбленця, але й на ввіз. Остання раніше працювала безстроково, а тепер її доведеться оновлювати при кожному перетині кордону.

 

Сергій Лухін, кінолог

Я не думаю, що з нею будуть якісь складнощі і люди будуть знати де її оформлювати. До того ж, у нас люди за кордон їдуть на змагання, на виставки. Коли організатори виставок будуть знати, що у нас є такі вимоги для повернення, вони, я думаю, полегшать нам життя і будуть запрошувати якихось ветеринарів, щоб можна було зробити усе це безпосередньо на заході, куди ми прямуємо.

Згідно з чинним законодавством України аби ввезти або вивезти собаку, кота чи тхора необхідно мати ветеринарний паспорт, усі щеплення та чип. Обов’язковою вимогою є 3-місячний карантин після вакцинації від сказу. Юрист Роман Чумак додає: з’явилися і нововведення щодо ввезення тварин без належних документів.

Роман Чумак, керуючий партнер юридичної компанії «Арес»

Законодавством передбачається внесення змін до певних положень закону, які передбачають заборону знищення здорових тварин, які перетинають кордон з Україною. На сьогоднішній момент у випадку, якщо відсутній карантинний пост на пункті пропуску державного кордону, то таку тварину фізично знищують. Оскільки не можна встановити чи хвора вона, чи здорова. Передбачається заборонити знищення здорових тварин.

За словами юриста, відтепер тварин без довідок про щеплення будуть поміщати до карантинної зони на певний час. А потім вирішуватимуть: пропускати такого улюбленця чи ні.

Автор: Олександр Шемаєв
Популярно

Новости по теме:


Вы читали новость: «В Україні внесли правки до закону про ввезення тварин з-за кордону (відео)»; из категории Общество на сайте Медиа-группы «Объектив»

  • • Больше свежих новостей из Харькова, Украины и мира на похожие темы у нас на сайте:
  • • Воспользуйтесь поиском на сайте Объектив.TV и обязательно находите новости согласно вашим предпочтениям;
  • • Подписывайтесь на социальные сети Объектив.TV, чтобы узнавать о ключевых событиях в Украине и вашем городе;
  • • Дата публикации материала: 18 декабря 2019 в 19:57;
  • Корреспондент Олександр Шемаєв в данной статье раскрывает новостную тему о том, что "Влада внесла правки до закону про вивезення та ввезення тварин на територію України. Відтепер щоб перетнути з улюбленцем кордон доведеться оновлювати відповідну довідку".